Electrostimularea rămâne în continuare una dintre principalele metode de slăbire ultra-rapidă, pasivă, cu efecte vizibile aproape imediat: piele mai fermă, musculatură tonifiată.
Aparatul de electrostimulare funcționează prin transmiterea unor stimuli electrici prin intermediul unor electrozi care se atașează de corp, acționând asupra sistemului muscular, nervos și circulator. Această tehnică este foarte eficientă în special pentru alinarea durerilor (zona cervicală, lombară, șold, umăr, genunchi, coate etc.), nevralgiilor, disconfortului muscular, ameliorarea stărilor de oboseală, precum și stimularea terminațiilor nervoase.
În același timp, electromasajul (electrostimularea) poate avea rezultate în îmbunătățirea circulației sanguine periferice, a metabolismului și tonifierea musculaturii (prin contracții repetate).
Procedura de electrostimulare este un fitness intensiv, experții evaluând că o ședință de 45 de minute de electrostimulare echivalează cu 6-8 ore de gimnastică fără întrerupere. Așa se face că efectele ședințelor de electrostimulare sunt vizibile imediat.
În plus, ca rezultat al ședințelor de electrostimulare, mușchii devin mai fermi, iar grăsimile sunt eliminate treptat. Pe lângă tonifierea musculară și arderea grăsimilor, ședințele de electrostimulare cresc metabolismul, circulația sanguină și gradul de oxigenare al zonei respective.
Electrostimularea musculară presupune impulsuri electrice care acționează asupra musculaturii cu o frecvență și intensitate adecvată pentru a genera o mișcare vibratorie a mușchilor, astfel se ard caloriile și grăsimile aflate în exces în organism.
Tratamentul prin electrostimulare reprezintă o procedură sigură și simplă prin care 24 de electrozi sunt aplicați pe diferite zone de tratament, pe capetele mușchilor, în funcție de necesitățile fiecărei persoane, stimulând astfel mușchii și făcându-i să lucreze.
Această stimulare creează o cerere uriașă de energie în mușchi. Pentru a satisface această cerere, mușchii utilizează ca sursă de energie grăsimile din împrejurimi, arzându-le în același fel în care se ard în timpul unor exerciții obișnuite.
Procedura de electrostimulare corporală a fost folosită inițial în recuperarea musculară a astronauților după întoarcerea din spațiu. Apoi a fost introdusă în spitale, cu funcții multiple, în special în tratarea cazurilor de distrugere a nervilor, durere, reabilitare post-accident. În saloanele și centrele de înfrumusețare corporală, această tehnologie a ajuns la un nivel extrem de avansat, având rezultate spectaculoase, devansând fitness-ul și chirurgia plastică.